PASTORAAL WERKERS
HULP BIEDEN AAN IEDEREEN, WAAR DAN OOK

Of een Scientology pastoraal werker nu bezig is in zijn eigen gemeenschap of aan de andere kant van de wereld, hij heeft altijd het motto: “Er kan iets aan gedaan worden”. Het programma dat rond 1975 werd begonnen door L. Ron Hubbard, en dat nu gesponsord wordt door de Church of Scientology International als een van haar diensten aan de samenleving, is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest actieve internationale hulporganisaties.

Een pastoraal werker is “iemand die zijn medemens op vrijwillige basis helpt door de doelen, waarheid en spirituele waarden in het leven van anderen te herstellen”. Honderdduizenden scientologen en andere mensen zijn persoonlijk of online opgeleid in een breed scala aan vaardigheden die gebruik maken van de grondbeginselen van Scientology, om het fysiek, mentaal of geestelijk lijden te verlichten en ieder aspect van het leven te verbeteren – zoals communicatie, studie, huwelijk, omgaan met stress, succes op het werk, doelen bereiken en nog veel meer.

Bovendien is er een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die een permanent team vormen als het Pastorale Werkers rampen-team dat in actie komt bij rampen veroorzaakt door de natuur of door mensen, altijd paraat als er een beroep op hen wordt gedaan. Ze werken samen met wel 1000 organisaties en instanties, en hebben hun vaardigheden en ervaring gebruikt om lichamelijke en geestelijke steun te verlenen in honderden rampgebieden.

HERSTEL EN WEDEROPBOUW VAN

HAÏTI

Pastoraal werkers vanuit de hele wereld hielpen de Haïtianen bij reddingsacties, assisteerden medisch personeel en hebben geholpen bij ontelbare andere zaken.

De wereld zal nooit vergeten hoe in Haïti een aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter in januari 2010 300.000 doden eiste en 3 miljoen mensen verwondde of dakloos maakte.

Onder de eersten die reageerden van over de hele wereld waren 350 pastoraal werkers van Scientology. Zij charterden onmiddellijk een vliegtuig in New York om artsen, verplegers en EHBO-ers naar Haïti te brengen, vergezeld door pastoraal werkers om de helpende hand te bieden aan de medische teams en andere benodigde assistentie te verlenen.

In de week na de ramp werden er nog vier chartervluchten naar Haïti gesponsord door scientologen, waarmee nog meer medisch personeel en pastoraal werker ondersteuningsteams werden aangevoerd. Een schip dat vroeger had gediend bij de Amerikaanse kustwacht werd ingeroepen om meer dan 160 ton aan gedoneerde medische voorraden, voertuigen en apparatuur te vervoeren.

Ter plaatse werkten de pastoraal werkers zij aan zij met internationale militairen en noodhulp teams en ontscheepten zij de lading, zetten zij voedsel en water distributie systemen op, inventariseerden en organiseerden zij tonnen aan medische voorraden en bouwden zij onderkomens.

De pastoraal werkers zagen in dat het langere tijd zou duren om de infrastructuur te herstellen en dus zetten zij een permanent centrum op in Petionville om de Haïtianen te helpen hun moraal en land weer op te bouwen. Dit centrum dient als coördinatie- en trainingscentrum en biedt onderdak aan vrijwilligers van buiten Haïti.

Pastoraal Werkers hebben meer dan 75.000 Haïtianen getrained in organisatorische vaardigheden, het stellen en bereiken van doelen, communicatievaardigheden, technieken om ziekten of verwondingen te verhelpen en nog vele andere onderwerpen.

De Rampenbrigade van de Scientology Kerk heeft een eervolle vermelding gekregen van de Haitian American Nurses Association (HANA) voor hun “Toewijding, vrijgevigheid en steun bij de diverse medische en humanitaire missies van de HANA na de aardbeving in Haïti.

Alles bij elkaar leverden de Pastorale Werkers 100.000 kilo noodmaterialen en medische voorraden, transporteerden zij meer dan 450 man medisch personeel en hielpen zij 600.000 Haïtianen rechtstreeks met fysieke en geestelijke hulp.

De Ambassadeur van de Republiek van Haïti schreef aan de Organization of American States: “Ik zag persoonlijk de visie van de heer Hubbard uitgevoerd worden hier bij de Haïtiaanse ambassade en in Haïti direct na de verwoestende aardbeving van januari 2010. En ik heb ook persoonlijk gezien hoe de pastoraal werkers hard aan het werk waren toen ik naar Haïti gereisd was. Zij gingen onmiddellijk na de aardbeving aan de slag en spendeerden hun tijd aan het helpen van diegenen die getroffen waren door de ramp. Ik wil graag persoonlijk de honderden pastoraal werkers bedanken die naar Haïti zijn gegaan of daar nog steeds naartoe gaan.

MEER DAN
600
DUIZEND
Haitianen
WERDEN GEHOLPEN
DOOR
PASTORAAL
WERKERS

“Ik wil alle pastoraal werkers van Scientology bedanken voor de geweldige humanitaire hulp in Haïti. Met behulp van jullie materiaal, medische voorraden en de grote hospitaaltent hebben we 2543 personen kunnen behandelen, 3 CPR’s gedaan en vijf mensen opgenomen voor verpleging in het ziekenhuis. De filosofie van de Scientology kerk is er een van vertrouwen in de mensheid. We hebben jullie hier nodig als licht in de duisternis.” – Hoofdarts, polikliniek, Haïti

“Wij willen de leden van het Pastoraal Werkersprogramma van de Scientology kerk eervol vermelden voor haar traditie en staat van dienst in het helpen van anderen. Ook uiten wij ons allergrootste respect en dankbaarheid aan de vrijwilligers voor hun onzelfzuchtige hulp aan de bewoners van Haïti.” – Senaat van de staat Georgia

“Wij betuigen onze dank aan de pastoraal werkers van Scientology voor de training die zij aan onze congregatie hebben gegeven en we willen graag de trainers huldigen die de wijsheid hadden om ons opmerkzaam te maken op Assist Processen voor ziekte en verwondingen.” – Comité van de Jongeren van de Baptisten Kerk, Philadelphia

“Leden van de Kerk zijn ware vrienden geweest voor Haïtiaanse gemeenten in de VS en in Haïti. De bijdragen door de Scientology kerk aan onze missie om medische voorraden en andere assistentie te leveren in het rampgebied zijn ongeëvenaard.” – Voorzitter van Mobilize for Haiti

120
1000

HULP ZONDER ONDERSCHEID

WERELDWIJDE SAMENWERKING

De Pastorale Werkers van Scientology staan dag en nacht paraat in 120 naties en staan erom bekend dat zij onder de eersten zijn die in rampgebieden arriveren. Ze vallen op door hun helgele shirts en voorzien in allerlei eerste behoeften. Ze gebruiken hun vaardigheid in het organiseren om systemen in te stellen voor water- en voedselvoorziening, en bieden eerste hulp aan diegenen die in nood verkeren.

Pastoraal werkers brengen ook hun unieke spirituele eerste hulp waarmee zij verlichting brengen voor emotionele shock en trauma's met eenvoudige procedures die assists genoemd worden. In veel gevallen blijven de pastorale werkers nog enige tijd in de rampgebieden nadat de hoogste nood is gelenigd om training te geven die de samenleving helpt zich te herstellen.

De Pastorale Werkers van Scientology werken samen met meer dan 1000 organisaties en overheidsinstanties en zijn ware teamgenoten die hun ervaring en vaardigheid inbrengen alsmede een sterke wil om te helpen, wanneer en waar het maar het meeste nodig is.

“Jullie kerk staat al meer dan twee decennia lang bekend voor de hulp die er naar ons land gebracht is. De aardbeving van 21 september was een grote ramp. Jullie kerk stuurde er meteen vrijwilligers op uit om de ramp te helpen bestrijden. Het was dus niet meer dan logisch dat de president van Taiwan jullie de ‘Goede burgers, Goede daden’ prijs gaf voor jullie werk na de aardbeving.” – Nationaal beleidsadviseur van de president van Taiwan