STUDIEVOORBEELDEN

STABILITEIT HELPEN TERUGKEREN
IN THAILAND

De laatste tien jaar is Thailand een verhaal van conflict en strijdende politieke groeperingen, met inbegrip van de “Red October Staat van Beleg” tussen linkse en rechtse groeperingen.

Toen ze het kalmerende effect van De Weg naar een Gelukkig Leven hadden gezien, waren de leden van het team van de Thaise Weg naar een Gelukkig Leven vastbesloten om de vijandelijkheden tussen de partijen te verminderen.

Ze begonnen in Bangkok, waar ze duizenden De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes uitdeelden bij een bijeenkomst ’s avonds van de linkse groep op het Grand Palace parade terrein en bij een bijeenkomst van de rechtse groep op een andere locatie. De demonstranten stopten na een uur met demonstreren om de leefregels te lezen. Toen De Weg naar een Gelukkig Leven in de handen van partijleiders gegeven werd, werd dit het enige punt van overeenkomst tussen de twee tegengestelde groepen.

MEER DAN
13
MILJOEN MENSEN
ONTVINGEN
De WEG
NAAR EEN GELUKKIG LEVEN
boodschap
IN THAILAND

Het team van De Weg naar een Gelukkig Leven verspreidde het boekje ook direct aan de burgerbevolking van Bangkok: bij de Khlong Toei groentemarkten waar werkende mensen van Thailand al generaties lang bij elkaar komen, bij de Bangkok metro, aan taxichauffeurs die stops maakten langs de Chao Phraya rivier en aan boeddhisten in het Wat Tham Mangkon Thong klooster.

Zij verdubbelden hun inspanningen met presentaties van De Weg naar een Gelukkig Leven op scholen en boeiden zo duizenden studenten via interactieve instructie van de leefregels.

Nadat de hoogste ambtenaar van de Bangkok Royal Thai Police geïntroduceerd werd tot het programma, vroeg hij om een onmiddellijke uitdeling van De Weg naar een Gelukkig Leven aan zijn volledige politiemacht.

Het team leverde ook seminars aan 600 metro politiemannen en aan een speciale eenheid van de Koninklijke Royal Army die verantwoordelijk is voor het handhaven van de Thaise grondwet. De Weg naar een Gelukkig Leven opleiding verspreidde zich daarna over alle takken van het leger: het communicatiecentrum van de Strategische Commando Post van het Leger, de Black Hawk helikopter-teams van de Koninklijke Thaise Luchtmacht, de Koninklijke Thaise ceremoniële excercitie-troepen, het Koninklijk Signaal Corps en de Koninklijke Wacht.

In totaal woonden 10.000 mensen De Weg naar een Gelukkig Leven lezingen bij, 150.000 ontvingen boekjes en honderdduizenden bekeken de boodschap van De Weg naar een Gelukkig Leven op tv. In slechts een jaar bereikte de boodschap van De Weg naar een Gelukkig Leven 13 miljoen inwoners van Thailand.

En met het boekje in de handen van meer dan 22.000 militairen, verkondigde een officier bij het Koninklijke Thaise leger “Vandaag is er hoop voor onze toekomst, dankzij De Weg naar een Gelukkig Leven.”