DE TOONSCHAAL VAN EMOTIES

Een ander hulpmiddel dat afkomstig is van Scientology en dat in het leven van alledag algemeen wordt gebruikt, is de Toonschaal van emoties. De Toonschaal, die werd opgesteld na vele, vele uren van diepgaand testen en observeren, biedt een rangschikking van emoties in de juiste volgorde. Vóór L. Ron Hubbards onderzoek in deze materie waren emoties iets waar we allemaal last van hadden of van genoten, maar dat we nooit echt volledig begrepen.

Hebt u wel eens met een opgewekt woord iemand proberen op te vrolijken die verdriet had vanwege een verlies? Het resultaat is gewoonlijk een nieuwe huilbui.

Of heeft u wel eens iemand gekend wiens kijk en reactie op het leven chronisch apathisch is wat er ook om hem heen gebeurt? Zo iemand lijkt een goede gezondheid en een liefdevol gezin te hebben en een baan om jaloers op te zijn, maar het maakt niets uit. Hij is gewoon niet geïnteresseerd.

De Toonschaal laat exact zien wat er aan de hand is met dergelijke mensen, hoe men het beste met ze kan communiceren en hoe men ze kan helpen.

Men kan zichzelf en ieder ander ergens op deze Toonschaal terugvinden en daardoor te weten komen hoe men hem, met gebruikmaking van Scientology, het best naar hogere tonen kan voeren waar een hogere staat van zijn, bekwaamheid, gevoel van eigenwaarde, eerlijkheid, gezondheid, geluk en andere wenselijke eigenschappen tot uiting komen.